Blog nejen o rostlinné stravě

Další články:

Mikrovlnka: vhodný ohřev bezmasých pokrmů?

Mnozí z nás používáme mikrovlnu denně pro ohřívání jídla v práci. Děti, které si nosí jídlo z domova, si jej většinou přihřívají také v mikrovlnce. Podle ombudsmana by dokonce každé vzdělávací zřízení mělo mít k dispozici mikrovlnou troubu pro...
Číst článek

Jaro začíná již v půlce února

Podle běžného kalendáře sice ještě máme zimu, ale biologické jaro začíná v těchto dnech. Letošní obzvlášť mírná zima odešla rychle a tak je jaro ve vzduchu doslova cítit. Dny se znatelně prodlužují a ptáci vesele zpívají. Příjemné vlahé počasí nás...
Číst článek

UHT: Vysokotepelné ošetření potravin

UHT (ultra high treatment) zpracování potravin, tedy pasterace při ultravysoké teplotě, je oblíbenou metodou konzervace mléka, mléčných výrobků, ovocných šťáv a dalších živočišných produktů. Během této sterilizace se zničí všechny bakterie i jejich...
Číst článek

Bílá vs. celozrnná mouka

Že bílá mouka škodí lidskému zdraví je mezi zastánci zdravé výživy všeobecně známý fakt. Proč tomu tak ale je? Vždyť bílá pšeničná mouka patří do našeho jídelníčku po celé generace… Problém totiž není v bílé mouce jako takové, nýbrž ve způsobu...
Číst článek

Jsou GMO potraviny bezpečné?

Pod zkratkou GMO či dlouze geneticky modifikovaným organismem si můžeme představit jakýkoliv živý organismus, nejčastěji rostlinu, jehož dědičná informace byla pozměněna vnesením genu cizího odlišného organismu. Při genetické modifikaci se ve...
Číst článek

Rostlinný nápoj

Když se vzdáte kravského, kozího nebo ovčího mléka, ať už z důvodu veganství, kvůli alergii na laktózu nebo je za tím něco jiného, pravděpodobně vás osloví různé rostlinné nápoje. Představují hodnotnou alternativu klasického mléka. Nejčastěji se...
Číst článek

Proč a jak se pustit do očisty jazyka?

Napadlo vás někdy čistit si jazyk? Zkuste to. Dech zbavíte nepříjemného zápachu, omezíte tvorbu zubního plaku a bude vám i víc chutnat. Navíc čistý růžový jazyk je znamením toho, že je náš organismus v pořádku. Proč si čistit jazyk? Náš jazyk je...
Číst článek

Děti v kuchyni nepřekáží

Zapojit malé děti v kuchyni je skvělé pro nás i pro ně. Když jim přidělíme drobné práce, na které stačí, budou mít radost. A místo toho, aby se nám pletly pod nohy, naučí se spoustu nového. Třeba i o to, proč je důležité dobře a zdravě jíst. Jako...
Číst článek

Bílá vs. celozrnná mouka

Že bílá mouka škodí lidskému zdraví je mezi zastánci zdravé výživy všeobecně známý fakt. Proč tomu tak ale je? Vždyť bílá pšeničná mouka patří do...

Jsou GMO potraviny bezpečné?

Pod zkratkou GMO či dlouze geneticky modifikovaným organismem si můžeme představit jakýkoliv živý organismus, nejčastěji rostlinu, jehož dědičná...

Rostlinný nápoj

Když se vzdáte kravského, kozího nebo ovčího mléka, ať už z důvodu veganství, kvůli alergii na laktózu nebo je za tím něco jiného, pravděpodobně vás...

Děti v kuchyni nepřekáží

Zapojit malé děti v kuchyni je skvělé pro nás i pro ně. Když jim přidělíme drobné práce, na které stačí, budou mít radost. A místo toho, aby se nám...

O autorce:

Jmenuji se Lída Skořepová.

Jsem 23 let vegetariánka, posledních 6 let veganka.

K vegetariánství mě přivedla jóga a k veganství narození první dcery.

Všechno co píšu, učím a předávám dál, osobně žiju a mám vyzkoušené na sobě a vlastní rodině.