Blog nejen o rostlinné stravě

Jak vařit domácí celozrnné těstoviny?

Připravujete si doma vlastní těstoviny, ale nevíte jak dlouho je vařit? Oproti kupovaným těstovinám je zde velký rozdíl. Nepočítejte s žádným dlouhým vařením, stačí cca 5 minut. Menší kusy i méně - cca 3 - 5 minut, větší kusy (vč. nudlí) cca 5 minut. My to doma děláme tak, že těstoviny nejdříve...
Číst článek

Jak vařit domácí celozrnné těstoviny?

Připravujete si doma vlastní těstoviny, ale nevíte jak dlouho je vařit? Oproti kupovaným těstovinám je zde velký rozdíl. Nepočítejte s žádným dlouhým vařením, stačí cca 5 minut. Menší kusy i méně - cca 3 - 5 minut, větší kusy (vč. nudlí) cca 5...

Další články:

O tom, jak se král Masita stal vegetariánem

Sluníčko se už dávno snažilo odhrnout těžké brokátové závěsy v králově komnatě. Král Masita se ale nechtěl nechat rušit. Zdálo se mu, jak sedí u velkého stolu plného pečení, dozlatova osmažených řízků, libových šunek… Protáhl se a kýchl. To se...
Číst článek

Jak se řezník Krkovička změnil

Zahradník Mrkvička a řezník Krkovička spolu sousedili už od nepaměti. Alespoň si nikdo v malé vísce obklopené lesy nepamatoval, zda první stálo zahradnictví, nebo řeznictví. Sousedství to nebylo zrovna příjemné. Řezník Krkovička svému sousedovi rád...
Číst článek

O princezně Droběnce a babce kořenářce

Starý král usouženě poklesl do svého pohodlného trůnu a zarmoutil se. Jeho dcerka Droběnka už dlouho nevyšla ze své komnaty. Okna utemnila, takže slunce se jen marně snažilo vnést do chladného hradu trochu světla a tepla. Princezna jen ležela,...
Číst článek

Mikrovlnka: vhodný ohřev bezmasých pokrmů?

Mnozí z nás používáme mikrovlnu denně pro ohřívání jídla v práci. Děti, které si nosí jídlo z domova, si jej většinou přihřívají také v mikrovlnce. Podle ombudsmana by dokonce každé vzdělávací zřízení mělo mít k dispozici mikrovlnou troubu pro...
Číst článek

Jaro začíná již v půlce února

Podle běžného kalendáře sice ještě máme zimu, ale biologické jaro začíná v těchto dnech. Letošní obzvlášť mírná zima odešla rychle a tak je jaro ve vzduchu doslova cítit. Dny se znatelně prodlužují a ptáci vesele zpívají. Příjemné vlahé počasí nás...
Číst článek

UHT: Vysokotepelné ošetření potravin

UHT (ultra high treatment) zpracování potravin, tedy pasterace při ultravysoké teplotě, je oblíbenou metodou konzervace mléka, mléčných výrobků, ovocných šťáv a dalších živočišných produktů. Během této sterilizace se zničí všechny bakterie i jejich...
Číst článek

Jak se řezník Krkovička změnil

Zahradník Mrkvička a řezník Krkovička spolu sousedili už od nepaměti. Alespoň si nikdo v malé vísce obklopené lesy nepamatoval, zda první stálo...

Jaro začíná již v půlce února

Podle běžného kalendáře sice ještě máme zimu, ale biologické jaro začíná v těchto dnech. Letošní obzvlášť mírná zima odešla rychle a tak je jaro ve...

Bílá vs. celozrnná mouka

Že bílá mouka škodí lidskému zdraví je mezi zastánci zdravé výživy všeobecně známý fakt. Proč tomu tak ale je? Vždyť bílá pšeničná mouka patří do...

Jsou GMO potraviny bezpečné?

Pod zkratkou GMO či dlouze geneticky modifikovaným organismem si můžeme představit jakýkoliv živý organismus, nejčastěji rostlinu, jehož dědičná...

Rostlinný nápoj

Když se vzdáte kravského, kozího nebo ovčího mléka, ať už z důvodu veganství, kvůli alergii na laktózu nebo je za tím něco jiného, pravděpodobně vás...

O autorce:

Jmenuji se Lída Skořepová.

Jsem 23 let vegetariánka, posledních 6 let veganka.

K vegetariánství mě přivedla jóga a k veganství narození první dcery.

Všechno co píšu, učím a předávám dál, osobně žiju a mám vyzkoušené na sobě a vlastní rodině.