Navigace: Domů » O Lídě
O Lídě

Lída Skořepová

Kuchařka a propagátorka chutných, čerstvých a s radostí připravených rostlinných jídel.

Naučím vás vařit tak, že vás budou prosit, abyste vařili hrách, čočku nebo cizrnu.

R

KUCHAŘKA

ve veganské bytové restauraci. Vařím jídla, která jedí děti i dospělí.

R

AUTORKA

svačinkového manuálu a manuálu „Super podzimní polévky“, které vás „nakopnou“ do vaření.

R

VÝŽIVOVÁ PORADKYNĚ

pro začínající vegetariány a vegany. Naučím vás poskládat si jídelníček a upozorním na to, co je třeba hlídat. Pokud jste teenageři, uklidním vaše rodiče.

R

LEKTORKA

živých kurzů vaření. Zde si všechno osaháte, ovoníte a načerpáte jedinečnou energii.

S nadšením objevuji jednoduchá jídla, která skvěle chutnají. Mám radost, když z několika málo surovin vznikne jídlo, které si doma přidávají.

Dobré jídlo je spojení chuti, empatie kuchaře a jeho vnitřní pohody.

Co pro vás mohu udělat?

R

Chystáte narozeninovou oslavu, přednášku nebo podobnou akci a potřebujete občerstvení?

Vymyslím, uvařím a dodám ho na klíč. Všechno tak, aby i běžný strávník řekl, že to bylo výborné. Napište mi.

R

Potřebujete se naučit vařit jáhly, čočku a zeleninu a potvrdit si, že je to dneska už normální?

Pak se na vás těším na kurzu vaření. Přihlaste se zde.

R

Chcete jíst kvalitní rostlinné jídlo a nemáte čas na jeho přípravu?

Zavolejte mi a domluvíme se, kdy si vyzvednete obědovou krabičku.

R

Chcete změnit rodinný jídelníček, nahradit nezdravé zdravým tak, aby "to doma jedli"?

Pak mi napište.

R

Jste z neziskovky a máte v hlavě dobrý nápad?

Podpořím váš projekt „dobrojídlem“. Napište mi.

R

Jste vegetarián / vegan a potřebujete mít jistotu, že máte vše potřebné?

Probereme spolu jídelníček v souvislostech. Napište mi.

R

Jste těhulka vegetariánka / veganka, kojící maminka, řešíte první příkrmy a jídlo děťátka nebo dětskou doktorku?

To vše mám dvakrát úspěšně za sebou. Ráda se podělím o zkušenosti a tipy jak co řešit. Napište mi.

R

Řešíte školkové nebo školní stravování svých dítek a potřebujete uspět?

Doporučím vám, jak se připravit na kuchařky, učitelku i ředitelku. Co říkat a jaký nastolit tón komunikace. Napište mi.

Jsem 23 let vegetariánka, posledních 6 let veganka. K vegetariánství mě přivedla jóga a k veganství narození první dcery. Všechno co píšu, učím a předávám dál, osobně žiju a mám vyzkoušené na sobě a vlastní rodině.

+ 420 732 606 474

zdravi@pronarod.cz

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely vyřešení vašeho dotazu. Zásady zpracování osobních údajů

Jáhlový nákyp

Jáhlový nákyp Parádní jídlo, se kterým uspějete i u odpůrců zdravé výživy. PánvičkaPekáčekStruhadlo nebo food procesor 10 lžic olivového oleje (extra panenského)1 kg hladká mouka (00)Poleva1 lžíce kakaa InstrukceInstrukceinstrukcePolevasmícháme Poznámky Hlavní chod,...

read more

Cuketo-pórkové placičky

Cuketo pórkové placičky Cuketa a pórek? Ano, jde to dohromady! Jemné struhadloMiskaMlýnek na kořeníVelký plech na pečení 620 g cukety200 g sojové drtě (syrové, ze syrových rozmixovaných bobů; můžete nahradit tofu natural)120 g ovesných vloček100 g pórku55 g oleje18 g...

read more

Linecké cukroví

Linecké cukroví HnětačIgelitová fólieMlýnek na kořeníPečicí papírPlechStruhadloVálVálečekVykrajovátka 450 g celozrnné mouky špaldové (hladké)250 g rostlinného másla v kostce (ramy)150 g třtinového moučkového cukru70 ml sojového mléka1 g citrónové kůryrybízová...

read more
Celozrnné placky čapáti

Celozrnné placky čapáti

Celozrnné placky čapáti Pánev na pečeníPodložka (prkénko) na váleníRobot nebo hlubší mísaUbrousek na nafukováníVáleček 330 g celozrnné mouky špaldové (jemné (lze nahradit pšeničnou))170 ml vody5 g soli2 PL oleje na potření V robotu či ručně uhněťte těsto (1 bochánek)...

read more
Rostlinný  nápoj

Rostlinný nápoj

Když se vzdáte kravského, kozího nebo ovčího mléka, ať už z důvodu veganství, kvůli alergii na laktózu nebo je za tím něco jiného, pravděpodobně vás osloví různé rostlinné nápoje. Představují hodnotnou alternativu klasického mléka. Nejčastěji se vyrábí z rýže, mandlí,...

read more
Vánoční pečení: Jaké zvolit tuky?

Vánoční pečení: Jaké zvolit tuky?

Rok se s rokem sešel a naše kuchyně už brzy provoní vanilka, skořice nebo oříšky. Vánoční cukroví si můžete vychutnat bez obav o své zdraví, stačí tradiční suroviny vyměnit za zdravější variantu. Bílou mouku nahraďte celozrnnou, místo cukru použijte sirupy. A s čím...

read more
Vaření v šestinedělí

Vaření v šestinedělí

Po narození druhátka, trávím většinu času kojením a pobytem s dětmi, vaření je nyní jednodušší a rychlejší, zařadila jsem trochu jiné kombinace jídel a pokrmy, na něco si dávám obzvlášť velký pozor. Což možná někteří z Vás ocení. KONKRÉTNĚ: V každém hlavním jídle se...

read more