Petrželkové pesto
Neroste vám doma za barákem medvědí česnek? Nezoufejte a udělejte stejně dobré pesto z petrželové natě!
Vybavení
- Gumová stěrka
- Vysokorychlostní mixér
Suroviny
- 150 g přes noc namočených slunečnicových semínek BIO namočená semínka odpovídají cca 1/2 váhy suchých semínek
- 50 g petrželkové natě čerstvé
- 35 g oleje BIO řepkového
- 12 g česneku 2 průměrné stroužky
- 3 g soli
Příprava
- Propláchněte slunečnicová semínka a namočte je přes noc do studené vody.
- Do mixéru dejte nejdříve propláchnutou a na kousky nakrájenou petrželovou nať; postupně přidejte olej, sůl, oloupaný a na plátky nakrájený česnek. Rozmixujte.
- Nakonec postupně přidávejte propláchnutá slunečnicová semínka. Mixujte postupně, občas gumovou stěrkou mixéru "pomozte".
- Hodí se na chleba, těstoviny atd.
Může se hodit
Odolejte pokušení pesto naředit vodou. Je to hodně o trpělivosti a také o tom, jak výkonný máte mixér. Pozorujte, co se děje uvnitř nádoby – vzduchové kapsy promíchávejte gumovou stěrkou, občas dopřejte pestu čas na odpočinek. Pokud vodu přeci potřebujete použít, nejdříve ji převařte a vychlaďte.