Z 100% rostlinný recept

Ananasová buchta

Hlavní suroviny: Ananasový kompot | Kakao | Špalda
Nechte se překvapit skvělou chutí. Možná nebudete stíhat krájet jednotlivé kousky…
Příprava 15 min
Vaření 40 min
Chod Snídaně, Svačina

Vybavení

  • Forma na perník cca 20 x 20 cm
  • Gumová stěrka
  • Hlubší miska
  • Metlička nebo vařečka
  • Pečicí papír
  • Stolní mixér

Suroviny

  • 300 g celozrnné mouky špaldové
  • 65 g oleje použila jsem řepkový smažák z Petrávče
  • 50 g cukru použila jsem český řepný "přírodní"
  • 20 g kakaa použila jsem přírodní
  • 1 ks ananasový kompot v plechovce použila jsem z Lidlu – 340 g ananasu, celková váha 567 g
  • 1 ks kypřící prášek do pečiva

Příprava
 

  • Pusťte troubu na 180 stupňů.
  • V hlubší misce smíchejte vařečkou mouku, prášek do pečiva, cukr a kakao.
  • Ananasový kompot přelijte do mixéru i se šťávou a rozmixujte do hladka, nic nepřidávejte; drobné nitky nejsou na závadu
  • Obsah mixéru přelijte do misky, přilijte olej a důkladně vařečkou nebo metličkou promíchejte.
  • Pečicí formu vyložte papírem.
  • Pomocí gumové stěrky postupně přeneste těsto do formy. Povrch lehce uhlaďte. Pečte na 180 stupňů 40 minut.

Může se hodit

  • Po dopečení můžete ozdobit buchtu rozehřátou čokoládou (na tento rozměr formy jsem použila 80 g čokolády) a posypat mandlemi. Podávejte vychlazené po ztuhnutí čokolády.
  • Nebo posypte kokosovou moučkou přes jemné sítko.
Vytisknout

Lída Skořepová

autorka textů o rostlinné výživě
kuchařka
– výživová poradkyně
lektorka kurzů vaření

Lída Skořepová

autorka textů o rostlinné výživě
kuchařka
– výživová poradkyně
lektorka kurzů vaření