Květákový krém
Lahodná polévka ze tří hlavních surovin.
Vybavení
- Velký hrnec
- Vysokorychlostní mixér
Suroviny
- 560 g květáku cca 1/2 květáku střední velikosti
- 400 g bílých fazolí uvařených
- 250 g brambor uvařených
- 180 g cibule 2 větší
- 50 g oleje
- 10 g soli
- 2 g muškátového oříšku mletého
- 1,5 l vody
Příprava
- Na oleji orestujte na kostičky nakrájenou cibuli.
- Přidejte uvařené a propláchnuté fazole, na kousky nakrájený květák.
- Přilijte vodu, osolte, okořeňte muškátovým oříškem a vařte cca 20 minut do změknutí květáku; cca po 15 minutách přidejte brambory.
- Celý obsah hrnce opatrně přelijte do vysokorychlostního mixéru a rozmixujte na jemný krém. Pokud se vám bude zdát polévka hustá, přilijte převařenou vodu.
Může se hodit
Brambory jsou v polévce klíčové, bez nich nedosáhnete tak dobré chuti. Ozdobte natěmi, hráškem, zkrátka čímkoliv barevným a tím, co máte rádi. Muži si rádi přidají pepř.