Z 100% rostlinný recept

Květákový krém

Hlavní suroviny: Bílé fazole | Brambory | Květák
Lahodná polévka ze tří hlavních surovin.
Příprava 40 min
Vaření 30 min
Chod Polévka
Porce 4

Vybavení

  • Velký hrnec
  • Vysokorychlostní mixér

Suroviny

  • 560 g květáku cca 1/2 květáku střední velikosti
  • 400 g bílých fazolí uvařených
  • 250 g brambor uvařených
  • 180 g cibule 2 větší
  • 50 g oleje
  • 10 g soli
  • 2 g muškátového oříšku mletého
  • 1,5 l vody

Příprava
 

  • Na oleji orestujte na kostičky nakrájenou cibuli.
  • Přidejte uvařené a propláchnuté fazole, na kousky nakrájený květák.
  • Přilijte vodu, osolte, okořeňte muškátovým oříškem a vařte cca 20 minut do změknutí květáku; cca po 15 minutách přidejte brambory.
  • Celý obsah hrnce opatrně přelijte do vysokorychlostního mixéru a rozmixujte na jemný krém. Pokud se vám bude zdát polévka hustá, přilijte převařenou vodu.

Může se hodit

Brambory jsou v polévce klíčové, bez nich nedosáhnete tak dobré chuti. Ozdobte natěmi, hráškem, zkrátka čímkoliv barevným a tím, co máte rádi. Muži si rádi přidají pepř.
Vytisknout

Lída Skořepová

autorka textů o rostlinné výživě
kuchařka
– výživová poradkyně
lektorka kurzů vaření

Lída Skořepová

autorka textů o rostlinné výživě
kuchařka
– výživová poradkyně
lektorka kurzů vaření