Z 100% rostlinný recept

Šneci z mangoldu

Hlavní suroviny: Listové těsto | Mangold
Chod Pečivo, Svačina
Porce 24 ks

Vybavení

  • Metlička
  • pánev
  • párátka
  • 2 ks Pečicí papír
  • 2 ks Plech
  • Stěrka na těsto

Suroviny

  • 500 g mangoldu lze nahradit špenátem
  • 250 g cibule 1 velká cibule
  • 30 g oleje
  • 15 g kukuřičného škrobu
  • 12 g česneku 3 střední stroužky
  • 5 g soli
  • 5 g hořčičného semínka používáme černé (1 ČL)
  • 5 g kmínu 1 ČL
  • 2 balení vegan listového těsta kupuji v Lidlu
  • 1 špetka asafoetidy

Příprava
 

  • Na oleji orestujte na kostičky nakrájenou cibuli.
  • Přidejte kmín, černé hořčičné semínko a asafoetidu a nechte cca 10 vteřin otevřít.
  • Dále do pánve dejte na proužky (kostičky) nakrájený mangold. Duste do měkka cca 10-15 minut. Možná bude potřeba přilít vodu – záleží, jestli se vám bude zelenina chytat na povrch pánve nebo ne.
  • Když je zelenina skoro měkká, rozmíchejte v malém množství studené vody (cca 1,5 dcl) škrob a rozpuštěný ho nalijte do zeleniny. Promíchejte a vařte společně se zeleninou cca 3 minuty.
  • Nakonec lisem na česnek promáčkněte česnek do zeleniny a zamíchejte. Nechte vychladnout.
  • Nechte vyhřát troubu na 200 stupňů.
  • Plát listového těsta rozbalte, rovnoměrně na něj stěrkou rozetřete zeleninovou směs a opatrně zabalte. Vrstva by měla být tenká, rozetřená po celé ploše těsta.
  • Opatrně zarolujte, nožem nakrájejte na tenká kolečka. Ta přesuňte pomocí nože na plech s pečicím papírem. Pokud se kolečka rozevírají, tak opatrně propíchněte párátkem, které šneka podrží, aby se nerozevíral.
  • Pečte ve vyhřáté troubě 20 minut.
Vytisknout

Lída Skořepová

autorka textů o rostlinné výživě
kuchařka
– výživová poradkyně
lektorka kurzů vaření

Lída Skořepová

autorka textů o rostlinné výživě
kuchařka
– výživová poradkyně
lektorka kurzů vaření