Litý koláč s ovocem
Vybavení
- Kulatá forma na pizzu nebo na koláč průměr
- Lžíce, metlička nebo vařečka
- Miska
- Pečicí papír
Suroviny
- 400 g celozrnné mouky špaldové
- 400 ml vody
- 75 g čokoládové pecičky na ozdobu na posypání před pečením (volitelné, nemusí být)
- 70 g oleje
- 70 g třtinového cukru
- 12 g kypřícího prášku do pečiva 1 balení
- ovoce švestky, rybíz, jablka, meruňky
Příprava
- Do misky dejte mouku, cukr, kypřící prášek a promíchejte vařečkou.
- Přilijte olej a za stálého míchání i vodu. Vařečkou, lžící nebo metličkou umíchejte lité těsto (dejte pozor na moučné kapsy na dně misky).
- Těsto nalijte do kulaté formy vyložené pečicím papírem. Poklaďte ovocem a posypte pecičkami.
- Pečte ve vyhřáté troubě na 180 stupňů cca 35 minut.
Může se hodit
Polovinu celozrnné mouky můžete nahradit klasickou moukou – hrubou nebo polohrubou. Koláč bude i tak dobrý, světlejší a možná vyskočí v troubě o trochu víc.