Typ jídla 100% celozrnné, Kompromisní rostlinné jídlo
Příležitost Ke kávě
Prep Time 10minutes
Cook Time 35minutes
Author Lída Premlata
Equipment
Kulatá forma na pizzu nebo na koláč průměr
Lžíce, metlička nebo vařečka
Miska
Pečicí papír
Ingredients
400gcelozrnné mouky špaldové
400mlvody
75gčokoládové pecičky na ozdobuna posypání před pečením (volitelné, nemusí být)
70goleje
70gtřtinového cukru
12gkypřícího prášku do pečiva1 balení
ovoce švestky, rybíz, jablka, meruňky
Instructions
Do misky dejte mouku, cukr, kypřící prášek a promíchejte vařečkou.
Přilijte olej a za stálého míchání i vodu. Vařečkou, lžící nebo metličkou umíchejte lité těsto (dejte pozor na moučné kapsy na dně misky).
Těsto nalijte do kulaté formy vyložené pečicím papírem. Poklaďte ovocem a posypte pecičkami.
Pečte ve vyhřáté troubě na 180 stupňů cca 35 minut.
Notes
Polovinu celozrnné mouky můžete nahradit klasickou moukou - hrubou nebo polohrubou. Koláč bude i tak dobrý, světlejší a možná vyskočí v troubě o trochu víc.