Z 100% rostlinný recept

Cuketo pórkové placičky

Hlavní suroviny: Cuketa | Ovesné vločky | Pórek | Sojová drť | Tofu
Cuketa a pórek? Ano, jde to dohromady!
Příprava 30 min
Vaření 1 h
Chod Hlavní chod, Příloha, Svačina

Vybavení

  • Jemné struhadlo
  • Miska
  • Mlýnek na koření
  • Velký plech na pečení

Suroviny

  • 620 g cukety
  • 200 g sojové drtě syrové, ze syrových rozmixovaných bobů; můžete nahradit tofu natural
  • 120 g ovesných vloček
  • 100 g pórku
  • 55 g oleje
  • 18 g pomletých chia semínek 3 ČL
  • 8 g soli
  • 8 g česneku
  • 4 g koriandru

Příprava
 

  • Do hlubší misky nastrouhejte na jemno cuketu, nakrájejte na drobno pórek, osolte a zasypte vločkami. Rukou nebo lžící/vařečkou promíchejte a nechte chvíli odpočinout a nasáknout vločky cuketovou vodou.
  • Po cca 10 – 15 minutách přidejte postupně další suroviny a důkladně promíchejte.
  • Nechte vyhřát troubu na 180 stupňů, připravte si velký plech a pečicí papír.
  • Postupně odebírejte lžící z misky stejně velké množství těsta, v rukách tvarujte placky, které pečte ve vyhřáté troubě cca 50 – 60 minut. Doba pečení je delší než obvykle, jsou dost vlhké, proto potřebují déle péci.
Vytisknout

Lída Skořepová

autorka textů o rostlinné výživě
kuchařka
– výživová poradkyně
lektorka kurzů vaření

Lída Skořepová

autorka textů o rostlinné výživě
kuchařka
– výživová poradkyně
lektorka kurzů vaření