Z 100% rostlinný recept

Indická cuketová polévka s bramborami

Hlavní suroviny: Brambory | Cuketa
Příprava 20 min
Vaření 20 min
Chod Polévka
Porce 4

Vybavení

  • Jemné struhadlo
  • Tyčový mixér
  • Velký hrnec

Suroviny

  • 1 kg cukety bez semínek
  • 500 g brambor
  • 200 g cibule
  • 50 g oleje
  • 20 g česneku (2 stroužky)
  • 15 g zázvoru
  • 7 g soli
  • 2 g římského kmínu (1 ČL)
  • 1 g kmínu (1/2 ČL)
  • 1 g červené mleté papriky (1/2 ČL)
  • 1 g bobkového mletého listu (1/2 ČL)
  • 1 g koření na tofu paní Yoko (1/2 ČL)
  • 1 l vody
  • natě a bylinky na ozdobu

Příprava
 

  • V hrnci rozehřejte olej, přidejte na kostičky nakrájenou cibuli a chvíli jí restujte.
  • Postupně přidejte na větší kostky nakrájenou cuketu a na menší kostky nakrájené brambory, promíchejte, aby se zelenina nepřichytla na dno hrnce.
  • Přidejte všechna koření, česnek a zázvor nastrouhaný na jemno, osolte.
  • Přilijte vodu (uvedené množství je orientační, řídíte tak hustotu polévky).
  • Vařte pod pokličkou za občasného míchání cca 20 minut.
  • Rozmixujte tyčovým mixérem a ozdobte natěmi a / nebo bylinkami.
Vytisknout

Lída Skořepová

autorka textů o rostlinné výživě
kuchařka
– výživová poradkyně
lektorka kurzů vaření

Lída Skořepová

autorka textů o rostlinné výživě
kuchařka
– výživová poradkyně
lektorka kurzů vaření