Z 100% rostlinný recept

Červené fazole v dýňové omáčce

Hlavní suroviny: Červené fazole | Dýně hokkaido
Příprava 1 h
Vaření 25 min
Chod Hlavní chod
Porce 4

Vybavení

  • Hrnec na vaření fazolí
  • pánev
  • Tyčový mixér

Suroviny

  • 500 g uvařených červených fazolí
  • 500 g dýně hokkaido
  • 130 g pórku cca 1/3 pórku; použila jsem zelenou část
  • 50 g oleje
  • 5 g soli
  • natě na posypání

Příprava
 

  • Nejdříve si uvařte fazole nebo použijte již uvařené z lednice nebo z konzervy.
  • Na oleji orestujte na malá kolečka nakrájený pórek.
  • Přidejte na kostky (cca 2 x 2 cm) nakrájenou dýni (včetně slupky),
  • Osolte, podlijte vodou (tak, aby byla dýně cca do půlky ponořená v pánvi), zaklopte pokličkou a vařte do měkka.
  • Uvařenou dýni s celým obsahem pánve přesuňte do vysoké mixovací nádoby, přilívejte vodu a šlehejte do konzistence omáčky.
  • Vraťte zpátky do pánve, zamíchejte do omáčky uvařené fazole a chvíli (cca 3 minuty) společně prohřejte.
  • Na talíři posypte zelenými natěmi.

Může se hodit

  • Pokud jako přílohu uvaříte rýži, jáhly nebo jiné bezlepkové obiloviny či jejich kombinaci, máte kompletní bezlepkové jídlo.
Vytisknout

Lída Skořepová

autorka textů o rostlinné výživě
kuchařka
– výživová poradkyně
lektorka kurzů vaření

Lída Skořepová

autorka textů o rostlinné výživě
kuchařka
– výživová poradkyně
lektorka kurzů vaření