Go Back
Email Link
Print
Recipe Image
Notes
–
+
servings
Print
Červené fazole v dýňové omáčce
Course
Hlavní chod
Hlavní surovina
Červené fazole
,
Dýně hokkaido
Dieta
ABKM
,
Bez cukru
,
Bez laktózy
,
Bez lepku
,
Bez sóji
,
Bez vajec
Typ jídla
Celistvé rostlinné jídlo
,
Slané
Prep Time
1
hour
Cook Time
25
minutes
Servings
4
Author
Lída Premlata
Equipment
Hrnec
na vaření fazolí
pánev
Tyčový mixér
Ingredients
500
g
uvařených červených fazolí
500
g
dýně hokkaido
130
g
pórku
cca 1/3 pórku; použila jsem zelenou část
50
g
oleje
5
g
soli
natě
na posypání
Instructions
Nejdříve si uvařte fazole nebo použijte již uvařené z lednice nebo z konzervy.
Na oleji orestujte na malá kolečka nakrájený pórek.
Přidejte na kostky (cca 2 x 2 cm) nakrájenou dýni (včetně slupky),
Osolte, podlijte vodou (tak, aby byla dýně cca do půlky ponořená v pánvi), zaklopte pokličkou a vařte do měkka.
Uvařenou dýni s celým obsahem pánve přesuňte do vysoké mixovací nádoby, přilívejte vodu a šlehejte do konzistence omáčky.
Vraťte zpátky do pánve, zamíchejte do omáčky uvařené fazole a chvíli (cca 3 minuty) společně prohřejte.
Na talíři posypte zelenými natěmi.
Notes
Pokud jako přílohu uvaříte rýži, jáhly nebo jiné bezlepkové obiloviny či jejich kombinaci, máte kompletní bezlepkové jídlo.