Na hrubém struhadle nakrájejte cuketu (neloupanou celou i s měkkými středy).
Přidejte ovesné vločky, promíchejte a nechte vločky nasáknout šťávu z cukety.
Pusťte si troubu a nechte jí vyhřát na 180 stupňů.
Postupně přidejte všechny další suroviny - mouku a do ní zamíchejte prášek do pečiva, lahůdkové droždí, mletý sezam, sůl, olej, prolisovaný nebo nastrouhaný česnek a vytvořte středně hustou směs.
Formu vyložte pečícím papírem. Lžící, vařečkou nebo rukou přeneste těsto do formy a uhlaďte ho. Můžete ozdobit zeleninou - jako pizzu - rajčaty, olivami, cibulí atd.
Pečte ve vyhřáté troubě 35 minut.
Notes
U nás doma tento koláč miluje i pětiletý odpůrce cukety. Dokonce si i přidává. Chutná skvěle teplý, ale i studený.Připravuji rovnou dvě dávky - a peču buď najednou nebo druhý plech mám připravený v lednici a když je potřeba - pouze ho vytáhnu a dám péct. Za půl hodiny je jídlo na stole.