Z 100% rostlinný recept

Pórkovka s tempehem

Hlavní suroviny: Pórek | Tempeh
Lehká jarní polévka, kterou budete milovat.
Příprava 10 min
Vaření 20 min
Chod Polévka
Porce 4

Suroviny

  • 80 g tempehu
  • 50 g jáhel
  • 30 g oleje
  • 8 g česneku
  • 6 g soli (1 větší ČL)
  • 5 kuliček pepře
  • 5 g lahůdkového droždí (1 PL)
  • 2 l vody
  • 2 stonky kapusty kadeřávku
  • 1 ks pórku
  • 1 kousek mořské řasy použila jsem dulse, ale dejte tu, co máte zrovna po ruce
  • 0,5 ČL kurkumy hladká
  • 0,5 ČL muškátového oříšku mletého

Příprava
 

  • V hrnci rozehřejte olej a postupně přidávejte na plátky nakrájený pórek (použijte všechny jeho části).
  • Zalijte vodou. Postupně do polévky přidejte propláchnuté jáhly, tempeh na hranolky, na plátky nakrájený česnek, sůl, pepř, lahůdkové droždí, muškátový oříšek a kurkumu. Nakonec přidejte mořskou řasu.
  • Vařte do změknutí jáhel – do 20 minut.
  • Před podáváním na talíř opláchněte kadeřávek, nakrájejte ho na malé kousky (stonek ne) a vhoďte do hrnce s polévkou.

Může se hodit

Aby děti snědly mořskou řasu, vyndala jsem jí po uvaření do vysoké mixovací nádoby spolu s trochou polévky (bez tempehu), rozmixovala a vrátila do hrnce.
Vytisknout

Lída Skořepová

autorka textů o rostlinné výživě
kuchařka
– výživová poradkyně
lektorka kurzů vaření

Lída Skořepová

autorka textů o rostlinné výživě
kuchařka
– výživová poradkyně
lektorka kurzů vaření