Z 100% rostlinný recept

Celozrnné placky čapáti

Příprava 10 min
Vaření 20 min
Chod Příloha, Snídaně, Svačina
Porce 10 ks

Vybavení

  • Pánev na pečení
  • Podložka (prkénko) na válení
  • Robot nebo hlubší mísa
  • Ubrousek na nafukování
  • Váleček

Suroviny

  • 330 g celozrnné mouky špaldové jemné (lze nahradit pšeničnou)
  • 170 ml vody
  • 5 g soli
  • 2 PL oleje na potření

Příprava
 

  • V robotu či ručně uhněťte těsto (1 bochánek) a nechte ho cca 20 minut v lednici pod vlhkou utěrkou odpočinout.
  • Rozpalte si pánev a připravte vál, na kterém budete placky válet. Vál trochu pomoučněte moukou.
  • Z těsta postupně odebírejte menší kousky, které tvarujte nejprve do placiček a potom je rozválejte do stejně silné placky.
  • Pečte po obou stranách na sucho na pánvi. Nejprve upečte první stranu, potom druhou a nakonec pečte znovu první stranu a pomocí utěrky placku nafukujte.
  • Po upečení placky potřete jemnou vrstvou oleje, aby zůstaly vláčné.
Vytisknout

Lída Skořepová

autorka textů o rostlinné výživě
kuchařka
– výživová poradkyně
lektorka kurzů vaření

Lída Skořepová

autorka textů o rostlinné výživě
kuchařka
– výživová poradkyně
lektorka kurzů vaření