1kousekmořské řasypoužila jsem dulse, ale dejte tu, co máte zrovna po ruce
0,5ČLkurkumyhladká
0,5ČLmuškátového oříškumletého
Instructions
V hrnci rozehřejte olej a postupně přidávejte na plátky nakrájený pórek (použijte všechny jeho části).
Zalijte vodou. Postupně do polévky přidejte propláchnuté jáhly, tempeh na hranolky, na plátky nakrájený česnek, sůl, pepř, lahůdkové droždí, muškátový oříšek a kurkumu. Nakonec přidejte mořskou řasu.
Vařte do změknutí jáhel - do 20 minut.
Před podáváním na talíř opláchněte kadeřávek, nakrájejte ho na malé kousky (stonek ne) a vhoďte do hrnce s polévkou.
Notes
Aby děti snědly mořskou řasu, vyndala jsem jí po uvaření do vysoké mixovací nádoby spolu s trochou polévky (bez tempehu), rozmixovala a vrátila do hrnce.