Unikátní soubor textů, návodů, tipů a triků
nejen pro veganskou kuchyni.
Jak na mořskou řasu v polévce?
Loví vám děti řasu v polévce se slovy „Co to je mami“?
Abyste tomu předešli, zkuste po dovaření řasu z polévky vyndat – vložte jí do vysoké mixovací nádoby a spolu s troškou ostatní polévky jí rozmixujte a vraťte. Nikdo nepozná, že tam vůbec někdy nějaká řasa byla.
Jak ušetřit na mycích prostředcích do myčky?
Pouštíte myčku několikrát denně a také se vám zdá, že mycí prostředky mizí celkem rychle?
Vyzkoušejte tyto tipy:
- Tabletu dělte dvěma – na jedno mytí obvykle stačí půlka.
- Do krabice s práškem dejte čajovou lžičku. Obvykle stačí čajová lžička na celou myčku. Záleží na tom, jak je nádobí špinavé a na typu prášku, ale za vyzkoušení to stojí.
- Místo leštidla použijte obyčejný ocet. Nalijte ho do přihrádky pro smáčedlo a nechte se překvapit zářivým leskem.
Jak péci efektivně chléb?
Jedí vaše dítka celkem dost pečiva a nestíháte během pracovního týdne péct? Nechcete kupovat bílé rohlíky nebo pečivo, o kterém nemáte jistotu, co všechno obsahuje?
Zadělávejte několik bochníků najednou! Obvykle dělám dva – tři. Mám dvě stejné skleněné formy na pečení chleba. V jedné vykynuté těsto peču rovnou a druhá mi klidně několik dnů počká v lednici – až je ten správný okamžik.
Nebo připravuji tři chleby – dva peču rovnou a třetí čeká v lednici. První upečený je ihned k dispozici, druhý nakrájím na plátky a dám do mrazáku jako pojistku.
Inspirovat děti ke zdravému jídlu bývá někdy velký oříšek
Pokud patří k vybíravým strávníkům – zkuste různé triky, např. schovejte na dno talířku polévky:
- hrášek v případě hráškové krémové polévky
- list špenátu v případě špenátové polévky
- nebo třeba srdíčko z mrkve u dalších typů polévek
Chcete více tipů a triků
pro vaření v rostlinné kuchyni?
Zajímají vás jednotlivé druhy potravin nebo netradiční koření?